Open top menu
četvrtak, 24. travnja 2014.

Kremast i sočan kolač s puno jagoda,marmeladom od jagoda te kremom od mascarponea..






Sastojci
17,5 dag maslaca  
17,5 dag šećera  
3 jaja  
17,5 dag brašna  
1,5 m.žpraška za pecivo  
oko 20 dag marmelade od jagoda

za kremu;
 8 dag maslaca  8 dag šećera u prahu  
1 vanilin šećer  
20 dag mascarponea
za ukrašavanje;
 oko 30-40 dag jagoda  
1 crveni preljev za kolače

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.Maslac izradite mikserom pa dodajte šećer,jedno po jedno jaje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.Smjesu ulijte u kalup(oko 30*20 cm) i pecite oko pola sata.Ohladite pa prerežite.Maslac za kremu izradite mikserom pa postupno umiješajte šećer i vanilin šećer.Umiksajte i mascarpone pa kremu kratko stavite u frižider.
2
Donji dio biskvita premažite s 2/3 marmelade od jagoda.Odvojite pola kreme pa njome premažite biskvit.Prekrijte drugom polovicom biskvita.Premažite preostalom marmeladom i kremom.Po kolaču rasporedite jagode(ili neko drugo voće) i prelijte crvenim preljevom za kolače koji ste pripremili prema uputi s vrećice.Kolač dobro ohladite prije rezanja.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian