Open top menu
četvrtak, 24. travnja 2014.



Sastojci

SASTOJCI ZA BISKVIT:

 3 jaja
1/2 šalice šećera (ja koristim šalicu od 2,5 dcl)
1/2 šalice brašna
1 prašak za pecivo
1/2 šalice rastopljenog maslaca
1/2 žlice extrakta vanilije  
2 žlice naribane limunove korice
4 žlice limunovog soka

SASTOJCI ZA KREMU 1:

 1 maslac
2 žlice limunove korice
4 žlice limunovog soka
2 šalice šećera u prahu
2 dcl slatkog vrhnja  

SASTOJCI ZA KREMU 2:
3 dcl slatkog vrhnja
2 žlice limunove korice
1 vanilin šećer

Priprema:
1
Zagrijati pečnicu na 180 stupnjeva Celzijusovih. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2
UPUTE ZA BISKVIT: Pjenasto izmiješati jaja i šećer. Posebno izmiješati suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i sol pa malo po malo dodavati u predhodnu smjesu uz neprestano miksanje, pa dodajemo redom limunov sok, limunovu koricu, extrakt vanilije i rastopljen maslac. Dobro izmiksati pa peći 20 - 25 min. Provjeriti nožem,
3
UPUTE ZA KREMU 1: Pjenasto izmiješati sve sastojke: omekšali maslac, limunovu koricu, limunov sok, šećer u prahu i slatko vrhnje.
4
UPUTE ZA KREMU 2:
Slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag, dodati limunovu koricu i vanilin šećer.
5
Ohlađeni biskvit prerezati, potom premazati kremom 1, između biskvita i povrh torte.
Zatim premazati cijelu tortu kremom 2.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian