Open top menu
nedjelja, 4. svibnja 2014.


65 570x411 Bananko torta

Sastojci:

  • 600 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 150 g + 8 komada petit keksa
  • 4 kašike šećera
  • 125 g margarina
  • 2 kašike prah šećera
  • 7 krem bananica

Preliv:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 kašike ulja


  • Priprema: 
  • Staviti 500 ml mlijeka i 4 kašike šećera da kuva. Umutiti puding i 100 ml mlijeka, pa kad mlijeko prokuva dodati umućen puding. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađenu kremu dodati margarin i prah šećer. Dobro izmiksati. U kremu dodati izlomljeni petit keks. Dobro izmješati, pa dodati i sitno sjeckane krem bananice. Sve dobro sjediniti, pa sipati u kalup obložen folijom. Preko staviti petit keks. Ostaviti u frižider, bar sat vremena, da se ohladi i stegne. Zatim izručiti na tacnu.

  • Po ukusu tortu dekorisati umućenim šlagom ili svaki komad posuti otopljenom čokoladom.

  • Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian