Brzinska varijanta…neodoljiv ukus!
Sastojci:
Podloga:
- 250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
- 100 gr margarina sa aromom vanilije
- 4-5 kašika mlijeka
Krema:
- 100 gr lješnik karamela
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 gr margarina sa aromom vanilije
Glazura:
- 100 gr mliječne čokolade
- 50 gr čokolade za kuhanje
- 2 kašike šećera
- 250 ml vrhnja za šlag
- 30 gr margarina
Priprema:
- Otopiti margarin, pa preliti preko mljevenog keksa. Dodati i mlijeka, po potrebi ,pa od mase oblikovati podlogu.
- U vrhnje dodati karamele, pa zagrijati, dok se karamele ne otope. Maknuti sa vatre, pa dodati i margarin. Miješati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da se krema prohladi.
- Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa, pa ostaviti u frižider da se stegne.
- Zagrijati vrhnje, šećer i čokoladu, pa kad se čokolada otopi, dodati i margarin. Miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se prohladi.
- Preliti preko kreme od karamela, pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne. Rezati na parčad i uživati!
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/