Open top menu
nedjelja, 18. svibnja 2014.



Sastojci:

200 gr čokolade
125 gr maslaca
200 gr smeđeg šećera
2 jaja
130 gr brašna
½ praška za pecivo
2 kašike kakao pudera
125 ml kiselog vrhnja

Dodatnih 100 gr čokolade
55 gr oraha


Stavite maslac i 200 gr izlomljene čokolade u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.

Miješajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu masu.

Ostavite 5 minuta da se smjesa malo ohladi, a zatim dodajte šećer i jaja.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.

Sjedinite sa smjesom od čokolade, pa umiješajte kiselo vrhnje, a zatim i preostalih 100 gr izlomljene čokolade i orahe.

Stavite u kvadratnu posudu za pečenje (23 cm) premazanu maslacem, obloženu papirom za pečenje.

Pecite u rerni na 160 °C 30-40 minuta dok smjesa ne postane čvrsta na dodir.

Kada se ispeče i potpuno ohladi, izrežite na kocke i poslužite

Izvor; http://www.kuhar.ba/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian