Open top menu
subota, 3. svibnja 2014.



Sastojci za koru:

5 belanaca
15 kašika šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašika brašna

Priprema kore:

Umutiti čvrst sneg od belanaca sa šećerom i umešati lagano sirće i brašno u to.
Izabrati veći pleh pravougaonog oblika imajući u vidu da ćete ispečenu koru podeliti na 3 trake i da će torta biti veličine jedne trake.
Pleh obložiti papirom za pečenje sipati smesu i peći na 150C oko pola sata(paziti da se ne presuše).
Koru odvojiti od papira i izrezati je na tri dela tako da dobijete 3 trake.



Sastojci I fil:

5 žumanaca
30g šećera
150dl mleka
100g čokolade
2 kesice vanillin šećera
30g brašna
125 g margarina

Sastojci II fil:

1/2 l slatke pavlake ili šlaga

Priprema fila:

Za krem od čokolade penasto izmiksati žumance i šećer.
Dok se smesa miksa, na pari otopiti čokoladu za kuvanje.
U penastu smesu žumanaca dodati vanili šećer, mleko, otopljenu čokoladu i brašno pa sve izmiksati u jednoličnu smesu.
Smesu kuvati na laganoj vatri, neprestano mešajući dok ne postane kao vrlo gust puding.
U ohlađen krem umutiti omekšali margarin.
Slatku pavlaku ili šlag izmiksati u čvrstu smesu.
Tortu slagati sledećim redom: kora od belanaca, zatim sloj krema od čokolade i sloj šlaga ili slatke pavlake…tako tri puta.
Celu tortu premazati preostalim šlagom ili slatkom pavlakom.

Izvor: http://magicnirecepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian