Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.



Sastojci:

Prva smjesa:
10 bjelanjaka
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
3 žlice ulja
½ praška za pecivo
Druga smjesa:
10 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
2 dl mlijeka
3 žlice ulja
½ praška za pecivo

Smjese raditi istovremeno, pa zatim u namazanu i brašnom
posutu veliku tepsiju, žlicom stavljati jednu bijelu i jednu crnu
smjesu. Staviti peći na 180 C oko 20 minuta u pleh srednjih dimenzija.

Preljev:
½ l mlijeka
5 žlica šećera
Staviti kuhati i prelijevati vruče po vrućem biskvitu.

Fil:
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
5 žlica šećera
250 gr. margarina ili maslaca
Staviti kuhati mlijeko i zakuhati razmucen puding sa pola solje mlijeka (može bez šećera ko ne voli preslatko).

U hladno dodati 1 izrađen maslac.
Na kraju kolač ukrasiti sa ½ l. tučenog slatkog vrhnja i posuti sa malo kakaa.
Prijatno, uživajte u kolaču, zaista je ukusan, a lak za pripremu!

(tortekolaci.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian