Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.



POTREBNO:

Za biskvit:
6 bjelanjaka
15 dag šećera
3 dag brašna
25 dag mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
Za kremu:
6 žumanjaka
7 dl mlijeka



2 pudinga od vanilije
10 dag običnog kristal šećera
10 dag šećera u prahu
25 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje
I još: manje pakiranje pettit beure keksa, 10 dag čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja (za glazuru)


PRIPREMA:

Za biskvit miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg, tada dodati postepeno šećer, brašno sa praškom za pecivo i na kraju orahe. Masu izliti u lim na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 25-30 min na 180ºC. Pečeni biskvit izvaditi iz lima, maknuti papir za pečenje i ohladiti.
Za kremu miksati žumanjke sa kristal šećerom, dodati prašak za puding i 2 dl mlijeka od količine predviđene u receptu. Zakuhati tu smjesu u ostatak kipućeg mlijeka uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađeno umiješati margarin koji ste prethodno izradili mikserom sa šećerom u prahu. Zgotovljenu kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.

IZRADA:


Biskvit premazati žutom kremom, složiti preko nje kekse namočene u mlijeko s rumom (po želji), premazati smeđom kremom pa kada se dobro rashladi, cijeli kolač po želji premazati (ili prekapati) čokoladnom glazurom ili naribanom čokoladom.
 (recipeci.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian