Open top menu
subota, 3. svibnja 2014.




Sastojci :

4 jaja
100 g šećera
100 g brašna
3 kašike kakao
2 vanilin šećera
½ praška za pecivo

Sastojci za krem fil :
500 g sir maskarpone
400g slatke pavlaka
100 g šećera
200g otopljene bele čokolade
2 vanilin šećera
2 kesice ( 20 g ) želatina

Sastojci za preliv :
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje

jagode
voće po vašem izboru



Uputstva:
Umutiti žumanca sa šećerom dok zgusnu . Prosejati brašno sa kakaom , vanilom I praškom za pecivo , a belanca umutiti u čvrst sneg sa sa preostalim šećerom . Dodajte brašno i belanca u žumanca i mešati smešu pažljivo . Sipajte testo u okrugli kalup sa obručom prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni 170C .Koru ohladiti. Ako više volite sočnu tortu , koru poprskajte sa malo hladnog mleka .

Izmiksajte maskarpone sa šećerom, vanilom i pavlakom . Dodajte ohlađenu , ali ipak tečnu čokoladu , i nastavi da mešate. Rastvoriti želatin u malo vode i sipati ga u krem .
Isecite na kriške jagode i stavite ih na zidovima kalupa pa onda istresite smesu sa sirom u kalup. Poravnjajte I prelijte preliv.
Preliv napravite tako što na šporet stavite slatku pavlaku I izlomljenu čokoladu I mešate dok se čokolada ne istopi( ne treba da vri). Skinite sa šporeta I ostavite da se ohladi , onda prelijtei ostavite tortu u frižideru nekoliko sati .Dekorisati po želji


 (www.facebook.com/Receptizatorteikolace)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian