Sastojci:
Kora:
4 jaja
15 kašika šećera
10 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 fildžan vode (mala šoljica)
1 prašak za pecivo
Fil:
3 jaja
10 kašika šećera
200 gr čokolade
6 kašika mlijeka
1 margarin 250 gr
Priprema:
Za koru dobro umutiti jaja i šećer,dodati prašak za pecivo,kakao i vodu i to umutiti,pa brašno dodati.Kora se peče u manjoj tepsijici,obloženoj papirom.Pecite na 200 stepeni nekih petnest do dvadeset minuta, gledajte sa čačkalicom da li vam je pečeno,ako šta ostane na čačkalici onda nije pečeno a ako ne ostane onda je pečen kolač tj.kora.Kora kada se ohladi presijecite na pola da dobijete dvije kore,zato najbolje je peci u okrugloj tepsijici ili kalupu.Za fil izmutite jaja i šećer.Ja u mikrovalnu stavim čokoladu mlijeko i margarin isječen i tako otopim,ali ne istopim skroz margarin,ali čokolada se mora istopiti i tako istresem tu otopljenu čokoladu,mlijeko i margarin u jaja i jos dobro izmutim.i sa tim filom filujem koru i isto premažem tortu jer bude dosta fila i jos ukrasim malo mrvicama i rendanom čokoadom.
Izvor: http://magicnirecepti.blogspot.com/