Open top menu
nedjelja, 4. svibnja 2014.



Dok sam zivjela u Slavoniji nikada nisam cula za Hurmasice,iako sam bila cesti gost mojim susjedima u Bosankoj Orubici.Od njih me jedino Rijeka Sava dijeli.Medutim kada sam se udala puno toga se promijenilo,pa tako odlazeci u posjete ,a kasnije i kratko zivljenje u Bosanskoj Posavini,naucila sam neka jela i slastice koje moji ukucani vole.
Jednostavno,brzo i ukusno,a najdrazi mi je osmijeh kad ih ugleda !!

HURMASICE

Sastojci

2 jaja 
2 male salice (za crnu kavu) secera 
3 salice ulja 
1/2 praska za pecivo 
400 gr brasna 
100 gr kokosa

Secerni sirup 
500 gr secera 
500ml vode 
1 limun -isjeci na kolutove

Priprema
Dobro umutiti jaja i secer,da postane pjenasto.
Dodati ulje pa mutiti jos 5 min.
Zatim dodati brasno s praskom za pecivo i kokos.
Od tijesta napraviti valjak,pa priblizno jednako isjeci velicinu komadica tijesta po volji,jer tolike ce biti hurmasice kad se naprave.
svaki komadic ovalno razviti ,te pritisnuti na rende,onu strani sto ostavlja trah"saru",ta strana se inace koristi za ribanje morskog(muskatnog)orascica.

Napravljene slagati u papirom postavljen lim.
Peci na 200c oko 25 min.



Secerni sirup
Skuhati secer,vodu.Secer se mora potpuno otopiti ,a voda dosta da se smnji ,tj.da se napravi ne pregusti sirup.Dodati pola iscjedenog limunovog soka,a ostalo isjeci na kriske i dodati u sirup.


Vruce hurmasice zaliti sa mlakim sirupom.

Izvor: ruza123-cooking.blogspot.com.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian