Open top menu
nedjelja, 4. svibnja 2014.



2 case mrvica-od kruha ili nekog kolaca
1 vanilin secer
25 gr maslaca
2 case mlijeka
4zlice secera


mrvica soli
rendabna korica limuna
2 jaja-odvojeno
3-4 zlice dema od maline ,ribizla ili nekog kiselkastog voca

Napraviti mrvice od kolaca ili kruha.
Mlijeko sa 2 zlice secera staviti u serpicu da zakuha,dodati malac ,pustiti da se maslac istopi,zatim preliti mrvice.
Pustiti 20 minuta da mrvice upiju mlijeko.

Kada se ohladi dodati umucene zumanjke,sve izmijesati i rasporediti u posudice...zdjelice ili case.

Staviti peci na 180C oo 20-25 minuta.

Provjeriti da li je puding pecen, da se jos "mrda" da nije tvrd..tada ga izvaditi iz rerne  i premazati djemom,i odozgo staviti preko djema ulupane bjelanjke...vratiti ponovo u rernu i pustiti da se bjelanci "zarumene",nekih 15-estak minuta.

Smjesa ce biti jos mekana ,ali vidi se na obodu zdjelice/posudice da je peceno jer se odvojilo od nje.

**koristiti vatrostalne case ili zdjelice ili teglice od djema one sto i zimnicu spremamo ....

Ja sam koristila OBICNU casu koju sam do pola umotala u aluminjijsku foliju ...pokazala se odlicno,casa nije pukla !!

Recept: www.ruza123-cooking.blogspot.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian