Open top menu
nedjelja, 4. svibnja 2014.

Čokoladne …. kremaste… treba li još nešto reći … :) ?












Sastojci

Kore
 6 jaja
 6 kaš.šećera  
 6 kaš.brašna  
 1 prašak za pecivo
 4 kaš.kakaoa 
 6 kaš.tople vode

Milk krem

 1l mleka  
 100 g gustina  
 4 kaš.šećera  
 100 g bele čokolade 
 250 g margarina  
 150 g šećera u prahu

Toping

 200 g mlečne čokolade  
 5 kaš.mleka  
 4 kaš.šećera  
 150 g margarina


Priprema

Kore:
1
Jaja umutiti sa šećerom.
2
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
3
Dodati i vodu i sjediniti masu.
4
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5
Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10 Milk kocke/slika/92631/
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:

Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian