Čokoladne …. kremaste… treba li još nešto reći … :) ?
Sastojci
Kore
6 jaja
6 kaš.šećera
6 kaš.brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš.kakaoa
6 kaš.tople vode
Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš.šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš.mleka
4 kaš.šećera
150 g margarina
Priprema
Kore:
1
Jaja umutiti sa šećerom.
2
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
3
Dodati i vodu i sjediniti masu.
4
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5
Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10 Milk kocke/slika/92631/
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
nedjelja, 4. svibnja 2014.