SASTOJCI:
Za koru:
- 6 komada jaja
- 4 šoljice kafene šećera
- 4 šoljice kafene brašna
- 4 šoljice kafene seckanih oraha
- 2 šoljice kafene mleka
- 1,5 šoljica kafenih ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika čokolade u prahu
- 6 komada jaja
- 4 šoljice kafene šećera
- 4 šoljice kafene brašna
- 4 šoljice kafene seckanih oraha
- 2 šoljice kafene mleka
- 1,5 šoljica kafenih ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika čokolade u prahu
Za glazuru:
- 1 margarin (250 g)
- 10 kašika šećera
- 4 kašike kakao praha
- 3 kašike mleka
- pola tegle džema od kajsija
Izlomiti jaja u dublju posudu i dodati šećer i vanilin šećer i mutiti mikserom da jaja postanu penasta. Sada dodati ulje, mleko, sjediniti i postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i orahe i lagano umutiti. Testo sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, sada testo odozgo posuti sa čokoladom u prahu, malo po površini kašičicom promešati da testo ovlaži čokoladu i stavite u zagrejanu rernu na 200″C da se peče. Kada kolač porumeni i odvoji se od papira pečen je. Izvaditi ga iz rerne, odvojiti od papira i ostaviti da se prohladi. Kolač preseći po horizontali da se dobiju dve kore. Nafilovati džemom od kajsija, staviti drugu polovinu kore i opet namazati džemom. Tortu iseći na parčad i preliti glazurom, koju ste spremili tako što ste u šerpu stavili margarin, šećer, kakao prah i mleko i na laganoj vatri, mešajući sjedinili sve sastojke. Odozgo ukrasite seckanim orasima. Kada se torta prohladi služiti.
Izvor :http://www.kuvajmo-blogovski.com/