Open top menu
četvrtak, 8. svibnja 2014.



Slasna rolada s čokoladnom kremom, aromom naranče i slatkim vrhnjem pravo je osvježenjež


Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na stranici ljiljananieder.com

Sastojci:

Za tijesto
jaja: 3
žumanjak: 1
šećer: 70 g
vanilin šećer: 1 vrećica
brašno: 50 g
prašak za pecivo: ½ žličice
škrobno brašno, gustin: 15 g
kakao u prahu: 1 žličica
narančina korica: 3 g

Tamna krema
čokolada za kuhanje: 150 g
narančina korica: 3 g
slatko vrhnje: 250 g

Svijetla krema
slatko vrhnje: 250 g
učvršćivač za šlag: 1 vrećica
Milka čokoladni bomboni punjeni lješnjak kremom: 12 komada

Premaz
marmelada od naranče ili marelice: 2 - 3 žlice

Ukrašavanje
slatko vrhnje: 1,5 dl
čokolada za kuhanje: 100 g
Milka čokoladni bomboni: 8 komada

Priprema
Pećnicu zagrijati na 200 °C.

Tijesto: Jaja i žumanjak kremasto izmiješati. Zatim postupno dodavati šećer i vanilin šećer, neprestano miješajući dok smjesa ne postane kremasta (oko 5 minuta). Brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo izmiješati, dodati smjesi od jaja i oprezno metlicom za snijeg izmiješati. Ne miješati mikserom! Polovinu tijesta staviti u vrećicu za ukrašavanje (ili vrećicu za zamrzavanje mesa, kojoj na jednom kraju odrežete vrh) a u drugu polovinu tijesta dodati kakao i narančinu koricu, izmiješati i također staviti u jednu vrećicu. Dno lima za pečenje (34 x 26 cm) prekriti papirom za pečenje. Tijesto špricati naizmjenično jedno do drugog i staviti peći oko 10 min. na temp. 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i zajedno s papirom ostaviti na rešetki da se ohladi.

Tamna krema: Čokoladu narezati i na pari omekšati. Skloniti sa štednjaka i dodati joj koricu od naranče. Slatko vrhnje čvrsto izraditi, izmiješati s ohlađenom čokoladom i biskvit namazati.

Svijetla krema: Slatko vrhnje zajedno s učvršćivačem za šlag čvrsto izraditi, staviti na tamnu kremu, izravnati i posuti fino narezanim Milka čokoladnim bombonima. Rolat uz pomoć papira zarolati i pri tom oprezno papir odvajati.

Premaz: Marmeladu na štednjaku lagano zagrijati i rolat izvana namazati.

Za ukrašavanje: Slatko vrhnje čvrsto izraditi. Čokoladu na pari omekšati i rolat ukrasiti čokoladom, šlagom i čokoladnim bombonima.  (tportal.hr)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian