Open top menu
subota, 24. svibnja 2014.





Sastojci:Količina:
- pileci file250 grama
- puter20 grama
- suve šljive10 grama
- suvo grožđe10 grama
- konjak0,5 dl
- pesto sos20 grama
- neutralna pavlaka1,5 dl
- neko sezonsko povrće250 grama
- peršun10 grama



Uputstvo za pripremu:


Piletinu iseckajte "ala žilijen", tojest na trake. U dubokom tiganju propržite je na kocki putera i malo ulja.

Povrće možete obariti, grilovati, a mi vam preporučujemo bareno sezonsko povrće proprženo na malo putera.

U prodinstanu piletinu dodajte pesto sos, neutralnu pavlaku, suve šljive i grožđe. Dodajte konjak po želji. Ostavite na umerenoj vatri 5 minuta.

Servirajte na velikom plitkom tanjiru uz povrće i pirinač po želji.

Napomena:
"Piletina u bezobraznom" sosu je jelo punog ukusa, idealno za letnje dane zbog svoje aromatičnosti. Spremili smo ga u restoranu "Čukarički san" sa ljubaznim kuvarom Bogdanom.



Izvor: http://zena.blic.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian