Sastojci: | Količina: |
---|---|
- pileci file | 250 grama |
- puter | 20 grama |
- suve šljive | 10 grama |
- suvo grožđe | 10 grama |
- konjak | 0,5 dl |
- pesto sos | 20 grama |
- neutralna pavlaka | 1,5 dl |
- neko sezonsko povrće | 250 grama |
- peršun | 10 grama |
Uputstvo za pripremu:
Piletinu iseckajte "ala žilijen", tojest na trake. U dubokom tiganju propržite je na kocki putera i malo ulja.
Povrće možete obariti, grilovati, a mi vam preporučujemo bareno sezonsko povrće proprženo na malo putera.
U prodinstanu piletinu dodajte pesto sos, neutralnu pavlaku, suve šljive i grožđe. Dodajte konjak po želji. Ostavite na umerenoj vatri 5 minuta.
Servirajte na velikom plitkom tanjiru uz povrće i pirinač po želji.
Napomena:
"Piletina u bezobraznom" sosu je jelo punog ukusa, idealno za letnje dane zbog svoje aromatičnosti. Spremili smo ga u restoranu "Čukarički san" sa ljubaznim kuvarom Bogdanom.
Izvor: http://zena.blic.rs/