Open top menu
subota, 24. svibnja 2014.







Sastojci:Količina:
- meko brašno300g
- kvasac1/3 kocke
- šećer1 kašičica
- topla vodamalo
- ulje3 sup.kaš.
- so1 kašičica
- topla vodaoko 170 ml
- paradaj pelat2 dc
- origano2 kašičice
- bosiljak1 kašičica
- so, biberpo ukusu
- beli luk1 čen
- stišnjena šunka, kulenoko 100g
- sir trapistoko 100g
- šampinjoni3,4 kom.
- feferoni2,3 kom.






Uputstvo za pripremu:


U malo tople vode ramutiti kvasac sa šećerom i ostaviti na toplom 10 minuta da se zapeni. U brašno dodati so, ulje, kvasac i dolivati toplu vodu dok se ne zamesi testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom mesti 30 minuta da naraste. Premazati pleh sa malo ulja, pa testo prstima rastanjiti na veličinu pleha što tanje, po želji ostavljajući deblje ivice. U paradajz pelat dodati origano, bosiljak, potisnut čen belog luka, posoliti i pobiberiti pa premazati razvučeno testo. Poređati stišnjenu šunku, kulen po želji, posuti rendanim trapistom, te staviti na tanke listove isečene šampinjone, i po želji, ko voli ljuto, dve-tri feferone. Rernu zagrejati na 250 stepeni, i u vrelu rernu staviti picu da se peče tačno 10 minuta. Izvaditi i jesti dok je topla.

Napomena:
Za picu kao iz picerije najbitnije je testo i dobar pelat, kao i temperatura pečenja. Testo mora biti od mekog brašna i peći se na najvišoj temperaturi. Na pravu picu nikako ne ide kečap, koji je sladak, već dobro začinjen paradajz pelat. Ostali dodaci su izbor vas i vaše mašte.



http://zena.blic.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian