Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.


Iznenadite svoje ukućane i svoje nepce ovom divnom roladom s višnjama

Sastav:
5 jaja,
9 kašika secera,
5 kašika ulja,
5 kašika mlijeka,
9 kašika brasna,
1 prašak za pecivo,
100 g mljevenih oraha,
200 g višanja,
200 ml šlagpijene,
4 šlag kreme od vanille

Priprema:
1. Jaja, šećer, ulje i mlijeko prvo na pjenasto izmiksati. Zatim dodat brašno i prašak za pecivo i kašikom lagano izmješati (ne mikserom!). Pleh prekrit papirom za pečenje, izliti tjesto na tanko i peći na 200°C.
2. Biskvit malo ohladiti, zatim odvojiti od papira za pečenje, zarolati ga u vlažnu kuhinjsku salavetu i ostavit tako da ohladi.
3. Šlag kremu izmiksati na čvrsto i premazati biskvit, preko se pospu izrezane visnje i lagano zarolati.
4. Ostatkom fila rolat premazat preko, posut mljevenim orasima, ukrasit sa cvrsto izmixanom šlagpijenom i višnjama.
 (doznajemo.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian