Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.


Pripremili smo vam recept za veoma, veoma ukusni kremasti kolač sa džemom po vašem izboru :)

Kora:

    7 jaja
    7 kašika šećera
    4 kašike brašna
    7 kašike ulja
    3 kašike kakaoa
    prašak za pecivo

Krem :

    350 g džem po izboru, mora biti džem, da ne bi bilo ljuske od voća.
    350 ml slatke pavlake
    1 paket želatina

Čokolada sloj :

    200 g čokolade
    60 ml slatke pavlake

Krem II :

    300 gr krem sira
    350 ml slatke pavlake
    100 gr šećera u prahu
    1 želatin
    sok od limuna limun

Dekoracija :

    čokolada glazura ( opciono )

Pripema:

Ulupajte belanca dodavajući šećer. Dodajte žumanca, ulje i bašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.

Sjedinite sve i stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.

Ulupajte slatku pavlaku, ne jako, pa dodavajte postepeno džem uz miksiranje.

Želatin stavite u 50ml vode 5 minuta da odstoji, pa stavite na vatru da se otopi, ne sme da provri, pa ga dodajte u prethodnu smesu.

Koru presecite na dva dela, pa vratite u pleh u kojoj se pekla i istresite prvi krem.

Drugi sloj – otopite zajedno čokoladu i slatku pavlaku, sašećajte malo da se prohladi pa istresite preko prvog krema.

Stavite u frižider dok pripremite krem od krem sira.Ulupajte slatku pavlaku. Pomešajte krem sir sa šećerom i limunovim sokom, količina po izboru.

Želatin potopite u 50ml vode i ostavite da hidrira 5 minuta, pa ga zagrejte da se otopi i dodajte kad se otopi prethodnoj smesi. Sjedinite i istresite preko sloja čokolade. Poklopite korom 2.

Vratiti u frižider na nekoliko sati, pa preliti glazurom i kad se stegne poslužiti. (brzikolaci.com) - 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian