Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.



Osvježavajući kolač s jagodama uvijek dobro dođe za vrijeme vrućih ljetnih dana. Osvježavajuće djeluju i jagode s mascarponeom. Evo recept za kolač tiramisu s jagodama...

Sastojci:

400 g jagoda
200 g šećera u prahu
4 jaja
500 g sira mascarpone
200 ml slatkog vrhnja
1 učvrščivać za slatko vrhnje (kremfix)
250 g piškota
200 ml crne kave
30 ml ruma
kakao u prahu

Priprema:

Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine. U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu. Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.
Izvor:crochef.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian