Sastojci:
Biskvit:
- 4 jajeta
- 1 šolja (150 ml) šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kafe sa mlijekom
- 25 g kakaa
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 1 kašika kakaa
- 80 g čokolade za kuhanje
I još:
- po ukusu crna ili bijela čokolada
Priprema:
- Umutiti jaja i šećer, pa dodati kafu sa mlijekom, ulje, kakao. Na kraju dodati i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo.
- Sipati polovinu smjese u pleh premazan puterom i posut brašnom, pa kratko zapeći u pećnici zagrijanoj na 180°C.
- Od mlijeka, šećera i gustina skuhati kremu, miješajući svo vrijeme. U kremu dodati kakao i čokoladu, pa prohladiti.
- Sipati kremu preko kratko zapečenog biskvita, pa preko kreme sipati ostatak smjese za biskvit. Peći na 180°C oko 35 minuta.
- Pečen kolač ohladiti, pa rezati na parčad. Dekorisati ribanom bijelom čokoladom ili otopljenom crnom, po ukusu.
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/