Open top menu
subota, 24. svibnja 2014.









Sastojci:                   Količina:
- margarina                250 gr
- secera                      5 kasika
- jaje                          Jedno
- zumance                   Jedno
- brasna                     500 grama
- marmelada od kajsije
- secer u prahu



Uputstvo za pripremu:


Mikserom umutiti margarin, koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, treba da bude penast. Zatim dodati šecer, jedno jaje i jedno žumance. Kada se sve dobro umuti postepeno dodavati brašno. Mutiti još 1 minut, a zatim testo staviti na radnu površinu i dobro umesiti rukama. Razviti testo na oko 5mm debljine i malim kalupima vaditi oblike.

Poredjati u pleh (na papir za pečenje, ili pleh namazan margarinom). Peci na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Ostaviti da se vanilice ohlade, a zatim filovati marmeladom od kajsije, preklopiti drugim delom i uvaljati u šecer u prahu.

http://zena.blic.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian