Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.



Sastojci

     115ml Mlijeka
     400g brasna
     75g omeksalog maslaca
     20g svjezeg kvasca
     1 jaje
     60g secera, mrvica soli
 
Za preljev
     200g Bedema u stapicima ili u listicima
     150g maslaca
     120g secera
     40g meda ( dvije velike zlice)
     2 zlice mlijeka

 Za kremu
     3 vrecice pudinga od vanilije
     1l mlijeka
     100g secera
     100g maslac


Priprema


    Kvasac pustite deset minuta sa zlicom secera u mlijeku  , pa sa svim ostalim sastojcima umijesite tijesto.
    Ja sam ga mikserom mijesala deset minuta.
    Dobije se divno podatno tijesto koje se ne lijepi.
    Oblikujte kuglu, pokrijtekrpom pa ostavite 45 min da se digne.

    Kad se diglo, premjesite ga i razvaljajte na velicinu najveceg pleha iz pecnice.
    Pleh dobro namastite i pobrasnite. Ja nisam koristila papir za pecenje. I bez njega se sasvim lako odvojio.
    Stavite tijesto u pleh i ostavite postrani dok pripremate preljev.
    Pecnicu zagrijte na 190 stupnjeva

    Za preljev rastopite maslac, stavite na laganu vatru. Dodajte secer i med i pustite da se sve dobro poveze i secer rastopi. Zatim dodajte mlijeko i bademe i promjesajte.
    Rasporedite po tijestu i stavite u zagrijanu pecnicu na 20min.
    Dok ne do

    Treba dobiti finu zlatnu boju. kad je gotovo ostavite barem 2 sata da se dobro ohladi i stegne.
    U medjuvremenu pripremite kremu.

    Puding skuhajte u mlijeku sa secerom i ohladite.
    Maslac sobne temperature dobro izmiksajte pa dodajte ohladjeni puding.    

    Ohladjeno tijesto prerezite na dva dijela.
    Stavite prvi dio sa bademima prema gore i premazite polovicom kreme.  Poslazite jagode i preko njih rasporedite ostatak kreme. Gore stavite drugi dio tijesta opet sa bademima prema gore.
    Dobro ohladite i uzivajte.   (coolinarika.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian