Open top menu
subota, 14. lipnja 2014.



Sastojci

Tijesto

 2 jajeta
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo

Agda

 9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun


Priprema
1
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
2
Za to vrijeme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.
3
Pečene hurmašice zaliti hladnom (nekuhanom) agdom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju agdu.

Coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian