Open top menu
utorak, 24. lipnja 2014.




Sastojci

600 gr brašna
25 gr svežeg kvasca
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 ml ulja
1 čaša kisele pavlake
200 ml mleka
1 jaje
krupna so




Način pripreme

1. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Zatim u brašnu napravite udubljenje u koje ćete izmrviti kvasac
sa kašičicom šećera.
2. Mlakim mlekom zamesite testo u koje ste dodali so, kiselu pavlaku i ulje.
3. Kada testo postane glatko razvijte ga u veliki krug.
4. Od jednog kruga možete dobiti 32 trougla od kojih ćete praviti kiflice.
5. Kada uvijete kiflice ostavite ih na toplom dok se rerna ne ugrije.
6. Prije pečenja premažite ih umučenim jajetom i pospite krupnom solju.
7. Kiflice pecite 15 minuta na 200 stepeni.

 domacica.net 


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian