Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.





Sastojci 

 Korica:
     4 belanca
     6 kašika šećera
     6 kašika kokosa
     2 kašike brašna

Korica 2:
     4 belanca
     6 kašika šećera
     6 kašika kokosa
     2 kašike brašna
     50g otopljene čokolade
      malo mleka za prelivanje obe korice

Fil:
     8 žumanaca
     6 kašika šećera
     1 puding od vanile ili čokolade
     2 kašike gustina (ili oštrog brašna)
     7 dcl mleka
     250g margarina
     100g mlečne čokolade
      šlag ili slatka pavlaka po želji


Priprema

     Korice:

    Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer.
    Zatim dodati kokos i brašno, a u drugu koricu i otopljenu čokoladu.
    Peći na 180°C
    Pečene korice malo preliti mlekom, ili po želji.

     Fil:

    Umutiti žumanca sa šećerom, a puding i gustin razmutiti u malo mleka, a ostatak od 7dcl mleka staviti da se kuva. 
    Zakuvati puding i žumanca u povrelom mleku.
    Ohladjen fil umutiti sa umućenim margarinom, pa u fil dodati otopljenu čokoladu
    Filovati:


    Bela kora - fil - crna kora- fil - šlag
    Možete je seći i kao tortu i kao kolač - po želji :) 

(coolinarika.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian