Open top menu
petak, 27. lipnja 2014.

Volim domaći pekmez. Ovaj je tako jednostavan da ga radim usput dok kuham ručak… Na keksićima je neodoljiv, a moji ga ko kašicu jedu žlicom…



Sastojci

2 vrečice zaleđenih višanja bez koštica  malocimeta
 korica jednog limuna, naribana
3 žlice agavinog sirupa (ili, ječmenog slada, fruktoze, malo stevije, što god dijetelno imate da Vam zasladi pekmez)




Priprema:
1
Zaleđene višnje staviti u lonac s debelim dnom, i poklopljeno kuhati 20tak minuta. Tada otklopiti dodati začine, al ne sladila, i povremeno promiješati.
2
Kuhajte pekmez do željene gustoće, ja volim jako gust pekmez koji je tada vrlo koncentriran okusom…
3
Dvije male staklenke stavite na 15 minuta u pećnicu na 80.
4
Pred kraj kuhanja pekmeza, dodajte Agavin sirup (ili bilo koji šećer Vam je po volji) i kuhajte još par minuta.
5
Vruć pekmez sipajte u vruće staklenke, zatvorite ih i ohlađene čuvajte u frižideru. Imate odličan zdrav, prefin i “nedebljajuć” Pekmezić :-)))
Posluživanje
Možete probati istu priču s bilo kojim zaleđenim voćem; probala sam i šumsko voće, maline, borovnice, al ne i jagode, nekako ih ne volim zaleđene. Javite ako netko ima i s njima dobra iskustva. Pekmez je odličan na svim keksićima bez šećera! Jooj kak bumo leepeee i mršaveee



Izvor; http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian