Open top menu
srijeda, 18. lipnja 2014.



Potrebno je:

2 limuna
2 kesice limontusa
400 g šećera
4 l vode
1 kockica kvasca



Priprema:

Limun potopiti u vodu u kojoj je razmućeno dve kašičice sode bikarbone i ostaviti da odstoji, oko
jedan sat. To iz razloga što je kupovni limun prskan, a ovo je siguran način da se otklone sve štetne
materije, kojih najviše ima u kori.

U dublji lonac sipati mlaku vodu, pa razmrviti kvasac. Dodati šećer i limontus i dobro izmešati. Mešati
dok se šećer i limontus ne rastope, zatim dodati limun, prethodno izmiksan u blenderu. Sve dobro
promešati, poklopiti i ostaviti, na sobnoj temperaturi, da odstoji 4 sata.
3
Posle tog vremena rešetkastom kašikom pokupiti iseckani limun, a tečnost procediti preko cediljke za
čaj. Postupak ceđenja ponoviti još jedanput. Dobijeni sok sipati u flaše i ostaviti u frižider, da se dobro


ohladi.
http://www.recepti.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian