Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.




Sastojci :

Kore :

     200 g smeđeg šećera
     185 ml mleka
     125 g putera
     190 g brašna
     1 kesica praška za pecivo
     50 g kakaoa u prahu
     3 jaja



Fil :

     185 g putera
     345 g  šećer u prahu
     95 g mleka u prahu
     1  kašika mleka

Čokoladna glazura :
     300 g tamne čokolade za kuvanje
     125 ml slatke pavlake
     30 g maslaca

Za ukrašavanje:

450 g čokoladnih kuglica

Priprema :

1. Zagrejte rernu na160 stepeni C i obložite papirom za pečenje kalup za tortu od 20 cm u prečniku.
2. Mleko i smeđi šećer pomešajte i stavite da se zagreje pa ubaciti maslac. Mešati na tihoj vatri dok se maslac ne otopi. Ostaviti da se prohladi.
3. Pomešajte brašno i prašak za pecivo sa kakaom. Umutite jaja, pa dodajte mleku sa maslacem i umešajte brašno. Mutite dok ne dobijete glatku smešu. Sipajte u kalup i pecite oko 55 minuta.
4. Istopite čokoladu i maslac, pa postepeno dodajte slatkoj pavlaci i umutite da dobijete gladku glazuru za tortu.

5. Umutite 185 g butera dok ne postane penast, pa dodajte šećer u prahu, mleko u prahu i  kašiku mleka pa sve to dobro sjedinite. Dodajte zatim 1 1/2 kašike čokoladnog krema i dobro umešajte da se sjedini sa filom.
6. Tortu presečite da dobijete 4 korice. Svaku koricu isfilujte kremom a celu tortu na kraju premažite čokoladnom glazurom.
7. Tortu na kraju možete ukrasii čokoladnim kuglicama.
( http://www.taste.com.au )
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian