Open top menu
ponedjeljak, 2. lipnja 2014.





Sastojci

ZA TORTU:
360 g brašna
200 g šećera
110 g putera
3 jajeta
0,5 dl skuvane jake nezaslađene turske kafe
1 kesica praška za pecivo
so

ZA GANAŠ:
220 g čokolade za kuvanje
220 g slatke pavlake


Priprema 
Torta: rastopite 100 g putera na tihoj vatri. Razbijte jaja u jednom sudu i umutite ih sa
šećerom da postanu penasta. Dodajte im ohlađen puter, malo soli, kafu, 350 g brašna i
prašak za pecivo. 
Dobijenu smesu sipajte u puterom premazan i brašnom posut kalup prečnika 18-20 cm i
pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 180˚C. Isključite rernu, ostavite tortu u njoj još 5
minuta, pa je izvadite. 
Ganaš: iseckajte čokoladu. Zagrejte pavlaku do trenutka ključanja, pa je prelijte preko
čokolade, ostavite da odstoji par minuta, pa izmešajte da dobijete glatku smesu. Ostavite
ganaš da se ohladi, pa ga premažite preko torte. 

Izvor foto: www.hranazadusu.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian