Open top menu
ponedjeljak, 2. lipnja 2014.



Sastojci:

30 komada oreo keksa ili nekog drugog čokoladnog keksa
6 kašika otopljenog maslaca
250 g krem sira
500 ml pavlake za šlag
pola šolje šećera
2 kašike hladnog mlijeka
2 kesice pudinga od čokolade
750 ml mlijeka
pola šolje komadića čokolade

Priprema: 
U blenderu sameljite oreo ili neke druge čokoladne keksiće pa ih istresite u posebnu
posudu, dodajte im šest kašika otopljenog maslaca, a zatim smjesu utisnite u dno


četvrtastog kalupa koji ste obložili plastičnom folijom tako da napravite koru. Koru stavite u
frižider da se stisne dok pripremate fil. 
Krem sir mikserom mutite sa dvije kašike mlijeka i šećerom dok ne postane pjenast pa
dodajte trećinu šolje umućenog šlaga. Pripremljen fil rasporedite po ohlađenoj kori pa sve
stavite ponovo u frižider. 
Dva čokoladna pudinga skuhajte u 750ml mlijeka prema uputstvu sa kesice. Ohlađen
puding pomješajte sa ostatkom šlaga ali da ostavite malo šlaga za gornji sloj, pa


rasporedite preko kreme od krem sira. Sve stavite u frižider da se stvrdne. 
Cijelu čokoladnu lazanju premažite šlagom i pospite komadićima čokolade. Prijatno!

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian