Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.

Za ljubitelje banana, čokolade i jednostavnih recepata..



Sastojci
Beze kore: 20 dkg kristal šećera, 3 dkg škrobnog brašna, 8 bjelanjaka, 15 dkg šećera u prahu
Krema: 5 dcl slatkog vrhnja za šlag, 2 žlice kakaa, 5 dkg čokolade za kuhanje
Još potrebno: 6 banana, 10 dkg čokolade, 7 dkg margarina



Priprema:

Bjelanjke i kristal šećer istući čvrsto...pred kraj dodati šećer u prahu i škrobno brašno i dobro izraditi da bude čvrsto.
lim obložiti pergament papirom, pećnicu zagrijati na cca 130 stupnjeva.
Smjesu stavljati u špricu za ukrašavanje i praviti oblike banane od smjese za beze kore.
Sušiti na naevedenoj temperaturi oko 45 min...ovisi o pećnici..vidjet ćete kad bude suho, lagano, pečeno..
2
Čokoladu otopiti i dodati u tučeno slatko vrhnje zajedno sa kakaom.
Stavljati u špricu i nanositi na pečene kore u obliku banana.
Banane prerezati na pola i stavljati na kremu.
Na kraju iz preliti otopljenom čokoladom.
Po želji možete posuti krokantom.

coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian