Open top menu
utorak, 24. lipnja 2014.



Potrebno:
  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 15 dag mljevenih oraha
  • 15 dag čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml mlijeka
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
  1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti.
  2. Postepeno dodavati mlijeko, orahe, prašak za pecivo i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. Peći u limu srednje veličine na papiru za pečenje oko 30 min na 180℃.
  4. U međuvremenu u lončiću zagrijati slatko vrhnje i u njemu otopiti natrganu čokoladu uz lagano miješanje. Preljev ne smije provriti i miješati ga treba tek toliko dok se čokolada ne otopi.
  5. Preliti vrući kolač vrućim preljevom od čokolade i vrhnja, pažljivo poravnati žlicom  do rubova i dobro ohladiti na sobnoj temperaturi.
  6. Po želji rezati prutiće ili kocke.
Uz ovaj se kolač, budući je jako čokoladan, idealno veže slatko vrhnje za šlag pa je moja preporuka poslužiti uz kolač u posebnoj zdjelici i šlag.


Dobar tek!
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian