Open top menu
četvrtak, 19. lipnja 2014.



Dva glavna razloga zašto je naše tijelo debelo su nezdrava prehrana i nedostatak kretanja. Tijekon dana ne trošimo dovoljan broj kalorija, a višak tih kalorija se pretvara u masne naslage koja se taloži oko trbuha.

Prvi korak u oslobađanju viška masnoće je bilo koja vrsta kretanja i vježbanja, a drugi je promjena u prehrambenim navikama. Pored ovih načina predstavljamo i takozvani zeleni koktel koji će vam zasigurno pomoći da se riješite masnih naslaga i masnoća u tijelu.



Đumbir je jedan od najjačih aktivatora koji ubrzava metabolizam. Ova biljka služi kao inicijator procesa kojim tijelo sagorijeva višak kalorija i pretvara ih u toplinu. Jabučni ocat u kombinaciji s medom mobilizira masnoće pohranjena u tijelu.

Avokado je bogat mono-nezasićenim mastima koje nisu sklone nakupljanju u masne naslage, za razliku od zasićenih masti. Ovo voće stvara i osjećaj sitosti. Peršin i metvica imaju detoksifikacijski učinak na tijelo.

Sastojci zelenog koktela:
1  žlica jabučnog octa
1  žlica naribanog svježeg đumbira
1  češanj češnjaka
½  avokada
30g  svježeg špinata
1  žlica meda
1  šaka metvice i peršina
½  šalica tople vode

priprema i konzumiranje:
Očistite avokado i narežite na kockice, špinat, peršin i metvicu samo operite i posušite. U blender staviti avokado, špinat, metvicu, peršin, jabučni ocat, vodu i češnjak, pa zatim smjesu dobro umiksajte dok se ne ujednači. Na kraju dodajte med i đumbir te ponovno umješajte dok se smjesa ne ujedini sa medom.



Koktel trebate piti na prazan želudac u jutro, i poslije svakog obilnijeg i masnijeg obroka.

Izvor: http://www.narodnilijek.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian