Sastojci:
Za krem
5jaja
200 gr. secera
800 ml. mleka
3 paketica vanile
Za biskvit
1jaje
100 gr. secera
100 ml. mleka
100 ml ulja
100 gr. brasno
2 male zlicice kakao
1 malu zlicicu praska za pecivo
secera za karamel
Priprema
1. Ukljucite pecnicu na 180 C.
Sud u kojem cete peci kolac, treba da je dubok(moze neka serpica) 22-24 cm.
Stavite 5 zlica secera u serpicu i stavite ju na ne mnogo jaku vatru da se polako karamelizira.
2. U jednu vanglu dobro izbijte jaja sa secerom, pa dodajte mleko i vanilu. To vam je smesa za krem.
U drugu vanglu izbijte jaje sa secerom, pa dodajte mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. To je smesa za biskvit.
3. U serpicu gde je vec secer karameliziran, sipajte najpre smesu za krem.
4.
Onda, u sredinu sipajte svu smesu za biskvit.
5. U neku tepsiju, sipajte vrucu vodu, pa stavite serpicu unutra pa je stavite da se pece. Kolicinu vode odredite sami, treba da je priblizno bude oko 2 cm visine.
6. Vreme pecenja je oko 55 min. da vam ne zagori gornji dio, mozete ga prekriti alu folijom posle pola sata pecenja.
7. Kada je gotovo, izvadite kolac iz pecnice, ostavite ga da se ohladi i zajedno sa tepsijom stavite u hladnjak da se dobro stegne...mozda nekoliko sati...
Prevrnite ga na tanjir.
Izvor www.coolinarika.com