Open top menu
petak, 11. srpnja 2014.



Sastojci:                         Količina:


- maline                         300 gr
- keks                         400 gr
- puding od maline     2 komada
- zelatin                        1 komad
- secer                        200 gr

Uputstvo za pripremu:


sipati secer u serpu i sipati toliko vode tek da ogrezne.Staviti na tihoj vatri da se secer istopi i kuvati 2-3 minuta.Zatim ubaciti maline i kuvati oko 5 minuta sve vreme mesajuci ,maline treba da se raspadnu da bude kao marmelada.Zelatin otopiti sa malo vode i ostaviti da nabubri.Puding rastopiti sa malo vode (oko 150ml) i ukuvati ga u maline,pred kraj dodati zelatin i sve zajedno izmesati da se lepo sjedini i zgusne.

Na tacnu poredjati jedan red cetvrtastog keksa (200 gr) pa ga premazati polovinom fila,zatim ponoviti postupak jos jedan red keksa,i na kraju zavrsiti filom.Ostaviti da se dobro ohladi pa staviti u frizider da prenoci.Tek sutra iseci parcice kad keks omeksa.




Izvor: http://zena.blic.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian