Open top menu
nedjelja, 27. srpnja 2014.




Sastojci


    biskvit

     165 g oštrog brašna
     1/2 žličice soda bikarbone
     1/2 žličice praška za pecivo
     60 g tamnog kakaa (nezaslađenog)
     215 g šečera u prahu
     165 g otopljenog maslaca
     2 veća jaja (umućena vilicom)
     325 ml kiselog vrhnja



    krema

     1 puding od čokolade
     500 ml mijeka
     3 pune žlice šećera
     100 g tamne čokolade s narančom
     250 ml vrhnja za šlag
     3 lista želatine ili pola vrečice mljevene želatine

    glazura

     100 g čokolade sa narančom
     150 g vrhnja za šlag
      krokanat ili čokoladne mrvice/listići za ukras



Priprema

    1

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
    2

    Brašno,šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i  kakao prosijte i dodajte im maslac,jaja i kiselo vrhnje. Miksajte da dobijete glatku masu
    3

    Dno kalupa promjera 26 cm obložite papirom za pečenje. U kalup izlite smjesu za biskvit. Pecite oko 20 minuta. Par minuta prije kraja pečenja provjerite čačkalicom da se ne prepeće.Izvadite i ostavite 10 minuta u kalupu, pa ga izvadite i ohladite na rešetci. Kad se potpuno ohladi oprezno ga prerežite da dobijete dvije kore.
    4

    Za kremu stavite kuhati 400 ml mlijeka i dodajte mu šećer. U ostatku mlijeka razmutite puding da nema grudica.Puding ukuhajte u kipuće mlijeko i mješajte minutu dvije da se zgusne. Maknite sa vatre i odmah dodajte natrganu čokoladu na kockice i mješajte da se rastopi. Ohladite uz povremeno mješanje da se ne stvori korica.
    5

    Kad se krema ohladila pripremite želatinu po uputama. Izmiksajte vrhnje u šlag i dodajte mu otopljenu želatinu i dobro izmješajte. U šlag dodajte i izmiksanu kremu od čokolade te dobro izmiksajte.
    6

    Na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu stavite prvu koru te oko nje montirajte obruć. Kremu izlijte na biskvit i poravnajte. Na kremu stavite drugu koru i lagano pritisnite.
    7

    Zagrijte vrhnje za šlag , ali nesmije zakipiti. Maknite s vatre i dodajte natrganu čokoladu i mješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite 5 minuta da se ohladi i prelijte po biskvitu. Pospite krokantom ili čokoladnim mrvicama/listićima.
    8

    Tortu ostavite u hladnjaku da se stisne, najbolje preko noći. Prije serviranja lagano zagrijanim nožem odvojite tortu od obruća i ukrasite obod torte po želji ili ga ostavite takvog...
    9 Carska čarolija /slika/613255/

    Evo može i ovako posipana krokantom ...
    10 Carska čarolija /slika/613279/

    Ili čokoladnim listićima...



Posluživanje

Količina šečera ovisi o vrhnju za šlag... ako je to biljna zamjena za šlag onda je u kremi dovoljno 3 žlice, ali ako koristite pravo slatko vrhnje koje je nezaslađeno morate povećati i količinu šećera...

Biskvit je jako sočan pa ga pažljivo prerežite.

Ja sam koristila Dorininu čokoladu fifty sa narančom... To je tamnija čokolada sa aromom naranče...

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian