Open top menu
ponedjeljak, 28. srpnja 2014.



Sastojci:


200g kokosa,
100ml slatke pavlake,
70g šećera u prahu,
70g maslaca,
200g čokolade za kuvanje.


Priprema:
U jednu posudu sipati kokos i šećer u prahu. U drugoj šerpi zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac u potpunosti ne otopi. Ostaviti da se dobijena smesa ohladi. Kada se smesa ohladi, preliti je preko kokosa i šećera u prahu. Promešati sve dok se ne dobije tvrda smesa.Dobijenu smesu možete na dva načina oblikovati: prvi i lakši način je da se izravna u plehu, kao za bajaderu. Drugi način je da se oblikuju štanglice, koje se ređaju na aluminijumsku foliju. Bilo da ste izabrali lakši ili teži način oblikovanja, potrebno je oblikovanu smesu staviti u frižider da se stegne. Stegnutu smesu preliti rastopljenom čokoladom, odnosno umakati štanglice u čokoladu, a potom ih opet vratiti u frižider da se stegnu.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian