Open top menu
ponedjeljak, 28. srpnja 2014.


POTREBNO:
Za podlogu:

  • 25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate)
  • 15 dkg maslaca
Za kremu:

  • 50 dkg Mascarponea
  • 500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično)
  • 20 dkg mliječne čokolade
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg bijele čokolade
PRIPREMA:



  1. Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.
  2. Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo) ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.
  3. Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti. Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.
  4. Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade. Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.





Izvor: http://tortee-recepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian