Open top menu
ponedjeljak, 28. srpnja 2014.


Sastojci

     1 šalica kiselog vrhnja
     1 šalica mlijeka
     1 šalica ulja (suncokretovo)
     1 i pol smiksana banana
     2 šalice pšenične krupice (grisa)
     2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
     4 na vrh pune žlice kakaa
     1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
     2 žličice sode bikarbone
     po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
    čokoladni umak
     5 - 10 žlica mlijeka
     par kapi ulja
     1 paketić vanilin šećera
     10 dag fine tamne čokolade
     5 žlica čokolade u prahu
     5 dag maslaca




Priprema

    1.
    Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
    2.
    Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
    3.
    Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
    4.
    Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
    5.
    Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
    Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom.
    Probajte, oduševit ćete se :)



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian