Sastojci
Tijesto
1 kg mekanog brašna
2 jušne žlice ulja
1 jušna žlica soli
1 kocka svježeg kvasca (varijanta: suhi kvasac)
1 čaša jogurta
2 kom jaja
2 jušne žlice šećera
4,5 dl mlijeka
1 paketić praška za pecivo
Priprema
1
Malo mlijeka, od ukupne predviđene količine, šećer i kvasac izmiješajte.
2
U brašno stavite sve namirnice kao i izmješani kvas (prethodno ga ne treba dizati).
3
Rukom (ili mikserom, spiralni nastavci) dobro izradite da dobijete glatko i podatno tijesto.
4
Ne mora se dizati i nije ga potrebno dodatno lupati.
5
Ostaviti u hladnjaku 2 sata da miruje.
6
Od ovog tijesta možete raditi sve kolače ili bilo koje drugo jelo koje zahtijeva dizano tijesto.
7
Umotano u foliju, tijesto može stajati i 15 dana u hladnjaku.
Izvor: coolinarika.com