Open top menu
ponedjeljak, 28. srpnja 2014.





Sastojci
400 g keksa s čokoladnim preljevom
2 dcl mlijeka

Fil 1:
7,5 dcl mlijeka
4 žlice šećera
2 pudinga od vanilije
150 g margarina
100 g šećera u prahu
100 g pečenih mljevenih lješnjaka



Fila 2:
200 g šlaga
2 dcl mlijeka


Priprema :

Fil 1: U posudu staviti 7 dcl mlijeka i 4 žlice šećera i zagrijte na laganoj vatri. U drugoj posudi izmješajte 2 pudinga s 1/2 dl mlijeka i dodajte u zagrijano mlijeko. Kad se krema skuha i ohladi, dodajte prethodno izrađeni margarin sa šećerom u prahu. Na kraju u fil dodajte mljeveni lješnjak.

Fil 2: Izradite šlag s mlijekom.

Red slaganja
: Red keksa (2x8) kojeg prethodno namočite u mlijeku (ona strana bez čokoladnog preljeva), fil 1, fil 2. Slažete 4 reda keksa s filovima, a tortu po želji ukrasite s šlagom. 

izvor : www.cafe.hr

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian