Open top menu
četvrtak, 3. srpnja 2014.



Sastojci



Za koru:
4 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Za krem:
150 g šlaga
1/2 l jogurta
300 g šećera
3 kesice želatina (3x10g)

Priprema



1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje zatim u masu dodati brašno i prašak za pecivo pa sve dobro sjediniti. Smesu izručiti u kalup, kome se skidaju stranice (obim 28cm) i peći na 200 C oko 25 minuta.
2. Staviti jogurt sa šećerom u šerpu da se malo zagreje (ne sme da provri). Želatin rastopiti sa 7 kašika hladne vode i dodati u zagrejani jogurt pa dobro promešati da se ne naprave grudvice. Ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje. U međuvremenu umutiti šlag po uputstvu sa kesice i u njega sipati smesu od jogurta i želatina. Smesu polako promešati žicom za mućenje da se lepo sjedini. Deo krema sipati preko kore, staviti voće, pa ostatak krema. Preko krema sipati smesu koja se pravi od 1 kesice želatina (napraviti ga prema uputstvu sa kesice). Ostaviti tortu preko noći u frižider da se stegne.

Izvor: www.recepti.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian