Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.


Kora:

2 jajeta
1 čaša šećera
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao

Fil:



500 ml mleka
100 g kokosa
8 kašika šećera
4 kašike griza

Glazura:
100 g čokolade
3-4 kašika ulja


Priprema
1
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati prašak za pecivo, mleko, ulje i brašno. Sve dobro sjediniti i podeliti masu na dva jednaka dela. U jedan deo umešati kakao, a drugi ostaje žut. Podmazati uljem pleh i sipati tamnu masu. Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se peče do pola. U mleko sipati šećer, kokos i griz. Staviti na šporet da se kuva i da se dobije gusta masa (kada se kašikom prođe kroz fil da se vidi trag). Skuvani fil skloniti sa šporeta i naneti na polu pečenu crnu koru. Preko fila naneti svetlu masu i staviti u rernu da se ispeče. Kada je kolač gotov izvaditi ga iz rerne i preliti sa otopljenom čokoladom koja je bila pomešana sa uljem.

Izvor: recepti.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian