Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.



Sastojci:

Za koru:

300 g brašna
150 g margarina
20 g kakaoa
1 prašak za pecivo
2 žumanca
po potrebi mleka

Preliv od čokolade
200 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja



Fil od kokosa:

6 belanaca
150 g šećera u prahu
250 g kokosovog brašna

Žuti fil
4 žumanca
2 kesice vanilin pudinga
4 dl mleka
250 g margarina
200 g šećera u prahu

Priprema
1
Zamesimo sastojke za testo sa toliko mleka da dobijemo glatko testo. Podelimo na 2 dela i oklagijom razvučemo na veličinu otprilike 25x35 cm, ili već ko kakvu tepsiju ima.
2
U međuvremenu pripremimo fil sa kokosom. Umutimo sneg od belanaca, postepeno dodavajuči šećer u prahu. I na kraju dodamo kokos. Prethodno rastanjeno testo smestimo u tepsiju, namažemo filom od kokosa i preklopimo ostatkom testa, koje smo takođe rastanjili.
3
Stavimo da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadimo iz rerne i ostavimo da se potpuno ohladi. Ne vadimo iz tepsije. Žumanca pomešamo sa praškom za puding i malo mleka, mešajući da ne budu grudvice, dodamo ostatak mleka i skuvamo gustu kremu. Ostavimo da se ohladi. Margarin izmiksamo sa šećerom u prahu i dodamo pudingu.
4
Namažemo žuti fil na ohlađen kolač i premažemo čokoladnom glazurom.

Izvor: http://www.recepti.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian