Open top menu
četvrtak, 31. srpnja 2014.

Ovi predivni napuhanci svaki me put jednako oduseve,a zasto.....!?Evo djelim receptic sa vama,probajte,pa se sami uvjerite zasto!

Sastojci            Broj osoba: 6 osoba

     10-11 dl brasna
     12 gr suhog kvasca
     1 kasika maslinovog ulja
     1/2 kasikice soli
     4,5 dl tople vode





Priprema

    1.
    Prosijte brasno u posudu u kojoj cete mjesiti.Dodajte kvasac,ulje,sol i nakraju doljevajte toplu vodu i mjesite na laganoj brzini oko 10 min.Tjesto mora biti meko, elasticno i odvajati se od stjenke posude!
    2.
    Prekrijte posudu prozirnom folijom ili krpom i stavite ja na toplo da tjesto udupla volumen,nekih 30-45 min.
    3.
    Kada je tjesto uduplalo volumen,premjesite ga lagano.Po potrebi dodajte malo brasna,ako vam se lijepi za ruke i istresite ga na pobrasnjenu radnu podlogu!
    4.
    Tjesto podjelite na 12 hrpica.Svaku oblikujte u finu lopticu i stavite sa strane.Prekrijte ih toplom krpom i ostavite nekih 5-10 min da malo odmore.
    5.
    Kada su loptice odmorile svaku razvaljajte tanko u krug i stavljajte ih u veliku tepsiju od stednjaka oblozenu papirom.Stat ce vam 4 kruga u tepsiju.
    6.
    Sad zagrijte pecnicu na 250' i pecite pite oko 10-12 min.Obavezno pratite tok pecenja jer svaka pecnica nije iste jacine!

Posluživanje

Ove pite mozete posluziti uz svu vrstu hrane.Posto su u sredini suplje, kad ih presjecete dobit cete dzep u koji mozete puniti pecenu piletinu cevape,razno povrce i na sve to staviti vama omiljeni dresing.Isto se mogu servirati uz hummus i tome slicno!Posebno su fine uz rostilj,onda ih mozete malo poprskati vodom,staviti na rostilj i okrenuti ih kratko s jedne i sa druge strane da dobiju malo mirisa dima i takve ih puniti sa mesom ili cime zelite!



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian