Open top menu
četvrtak, 31. srpnja 2014.

Recept za pizza tijesto, pizza majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je jednostavno, istraživao sam, i evo: BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete vrhunski pizza majstor.

 
Sastojci

Za tijesto:
     20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
     2-3 žlice tople vode
     1 žličica šećera
     320 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka By Podravka
     1 žličica soli
     2-3 žlice maslinova ulja
     oko 200 ml tople vode
 
Za nadjev:
     200 ml Ketchupa blagog Podravka By Podravka
     200 g naribanog sira edamera
     200 g šunke narezane na ploške
     80 g šampinjona
     1 paprika
     6 crnih maslina      




Priprema

    1.
    Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
    2.
    Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
    3.
    Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
    4.
    Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
    5.
    Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.



Izvor: www.coolinarika.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian