Sastojci
Za rolice:
500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje
Za kremu:
1 Želatina
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin
1 žlica Gussnela
3 žumanjka
150 g šećera
1 Vanilin šećer
200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
šećer u prahu
Priprema:
Za rolice:
1
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
2
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
3
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
4
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
1
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
2
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
3
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
4
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
5
Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
6
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
7
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
8
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
9
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
Izvor: coolinarika.com