Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.

Hvala seki na predobroj kremi od vanilije!!!   





Sastojci


Za rolice:
 500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
 maslac za kalupe
 1 jaje

Za kremu:
1 Želatina  
50 ml vode  
500 ml mlijeka  
1 Prašak za puding vanilin
1 žlica Gussnela   
3 žumanjka  
150 g šećera  
1 Vanilin šećer
200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:

 šećer u prahu




Priprema:

Za rolice:
1
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
2
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
3
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
4
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.  

Za kremu:
1
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
2
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
3
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
4
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
5
Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
6
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
7
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
8
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
9
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian