Open top menu
ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Za slast pod nepcima isprobajte još danas naše predloge. Ove kolače napravićete lako, a smazati još lakše.

TROBOJNI KOLAČ

POTREBNO JE
3 jaja, 300 ml mleka, 250 ml ulja, 300 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 400 g brašna, 1 1⁄2 kesica praška za pecivo.



ZA FIL: 500 ml mleka, 7 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, 150 g belog čoko krema, 70 g
gustina, 150 ml slatke pavlake, 150 g čokolade za kuvanje.

PRIPREMA
Od belanaca umutite čvrst sneg, postepeno dodavajte šećer i vanilin šećer uz neprekidno mućenje. Zatim dodavajte i stalno mešajte posle svakog sastojka: žumanca, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Glatku smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Ispečenu koru izvadite iz rerne i ohladite. U 100 ml hladnog mleka dodajte i dobro izmešajte gustin. U ostalu količinu mleka dodajte šećer, vanilin šećer, beli krem i zagrevajte do ključanja uz povremeno mešanje. Zatim ključalo mleko skinite sa ringle i polako u njega sipajte pripremljeni gustin uz neprestano mešanje. Potom smesu kuvajte još oko pet minuta na niskoj temperaturi, stalno mešajući sve dok ne postane gusta. Tada je uklonite sa ringle i stavite u posudu sa ledenom vodom da se ohladi. Sve vreme dok se hladi treba je mešati. Ohlađenu krem smesu miksajte oko pet minuta uz postepeno dodavanje hladne slatke pavlake. Na ohlađenu koru rasporedite beli krem. Na kraju kolač ukrasite sitno narendanom čokoladom i isecite na kocke.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian