Open top menu
utorak, 26. kolovoza 2014.


Sastojci:

500 g kora za baklavu,
200 g oraha,
200 g čokolade za kuvanje,
50 g pšeničnog griza,
500 g šećera,
500 ml vode,
1 limun i
1 vanilin šećer.
250 g margarina.





Priprema:


Ova rolovana baklava sa čikoladom i orasima je pripremljena na sledeći način:


Čokoladu izrendati na krupnije rende i pomešati je sa mlevenim orasima pa toj smesi dodati pšenični griz.


Po 3 kore slagati jednu na drugu, a duž jednog kraja gornje gore naneti mešavinu čokolade, oraha i griza.

Urolanu baklavu staviti u pleh iseći na komade i preliti rastopljenim margarinom.

Peći na 200 ⁰C.

U 500 ml vode, dodati 500 g šećera i sok od jednog limuna, kuvati dok ne provri i preliti po pečenoj baklavi.

Baklavu po želji preliti tečnom čokoladom .




(jednostavnirecepti.blogspot.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian